Getest door het Olijfolie Instituut

Écht extra vierge olijfolie

Een steekproef van het Olijfolie Instituut bij de drie grootste Nederlandse supermarkten heeft ons geleerd dat 74% van de flessen olijfolie, gelabeld als extra vierge, niet voldoet aan de etikettering. Dat is precies de reden dat we onze olijfolie altijd laten testen door het Olijfolie Instituut. Zo weten we zeker dat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Meer weten? Lees onze blog over olijfolie

La Cuisine des Garçons

Speciaal voor Spic'd de lekkerste gerechten

Hugo en Justin, twee vrienden met een hele goed smaak. Ervaring in verschillende sterrenrestaurants en altijd bezig het beste in zichzelf naar boven te halen. En dat kan ook wel eens simpel zijn. Kijk maar naar hun Spic'd gerechten.

Op traditionele wijze gemaakt

Balsamico azijn

Onze balsamisco azijn wordt gemaakt met behulp van Trebbiano (DOC) wijnstokken in de provincie Modena in Italië. Op een 40 hectare groot landgoed wordt op innovatieve wijze een van de beste balsamico azijnen gemaakt. 

De balsamico azijn heeft een zoetzure smaak en is geschikt voor veel alledaagse bereidingen. Denk aan brooddip, gebakken of gegrild vlees of in de bereiding van groenten en salades.

Let's crush boring food

Zout & peper

We gingen voor het lekkerste zout naar het meest zuidelijke puntje van Portugal. Al eeuwen lang wordt daar met de hand zout gewonnen. Op traditionele zoutvlaktes droogt het zout gewoon met de warmte van de zon. Grof Atlantisch zeezout, extra geliefd bij chefs door zijn flaky structuur. Ook onze favoriet!

Bij het ruiken van de Malabar peper merk je direct: dit is geen gewone peper. In de hooglanden langs de kust van Malabar worden deze peperkorrels ook met de hand geoogst. Laat de aromatische pittige geur tot je komen en ervaar bij het proeven een fruitige smaak. Maal ‘m extra grof voor een extra crunchy smaak aan je gerechten. Gebruik deze peper bij vlees, vis, over groente of een salade, in sauzen en soepen of zelfs over je dessert!